Page 1 of 1

Not working

Posted: Sun Nov 03, 2019 9:38 am
by Angy83
Hi. The newest version of LMMS is not working anymore on my pc. Could it be the sound board not good anymore for the new version? So sad, i made music for so much time with lmms! And cannot afford to buy new components this period of time for me :(

Re: Not working

Posted: Wed Nov 06, 2019 2:44 pm
by Dannylu1995
What is your pc spec?

Re: Not working

Posted: Thu Nov 07, 2019 2:46 pm
by musikbear
Angy83 wrote:
Sun Nov 03, 2019 9:38 am
Could it be the sound board not good anymore for the new version?
No. That would not be likely at all.
Its just a simple little thing, and we will find it. No worries
We just as
Dannylu1995 wrote:*
we need to know 'more':
please post your:
* Name of your Operative System (Windows/ Linux/ Mac) And subtype ('Home' 'Mint' '10.13' aso)
* lmms version
* lmms sound device chosen
Your actual pc-specs is not important, since you already have used LMMS, we know you can :)


Besides that, since you Both are new here in Forum
Welcome Angy83 & Dannylu1995!
Here are all important links:
http://lmms.io/forum/viewtopic.php?f=1&t=4740
-A few rules and useful forum instructions

Re: Not working

Posted: Sat Nov 23, 2019 10:12 pm
by peeteecee
Hi,

I just installed LMMS and noted that all samples are garbled and songs play at very slow speed with garbled sound. They export to mp3 okay though. i have looked at the trouble shooting guide, though most corrections relate to Linux installations i am on windows.

LMMS 1.2.1 (64bit)
Windows 10 Pro
i7 @ 4GHz
16GB Ram

TIA for any clues.

PTC

Re: Not working

Posted: Sun Nov 24, 2019 4:46 pm
by musikbear
peeteecee wrote:
Sat Nov 23, 2019 10:12 pm
Hi,
Hi, Welcome to the Forum peeteecee !
Here are all important links:
http://lmms.io/forum/viewtopic.php?f=1&t=4740
-A few rules and useful forum instructions

LMMS are garbled and songs play at very slow speed with garbled sound.
One of the easiest to fix :)
Go to Edit| Settings| Click audio configuration.
Select SDL (Simple DirectMedia Layer as audio interface.
OK
Shut down and reopen LMMS
Let us know the outcome :)
And if it diddent fix it
please post your:
* Name of your Operative System (Windows/ Linux/ Mac) And subtype ('Home' 'Mint' '10.13' aso)
* lmms version
* hardware specification (ram & soundcard is the most important)

Re: Not working

Posted: Wed Nov 27, 2019 6:39 pm
by peeteecee
peeteecee wrote:
Sat Nov 23, 2019 10:12 pm
Hi,

I just installed LMMS and noted that all samples are garbled and songs play at very slow speed with garbled sound. They export to mp3 okay though. i have looked at the trouble shooting guide, though most corrections relate to Linux installations i am on windows.

LMMS 1.2.1 (64bit)
Windows 10 Pro
i7 @ 4GHz
16GB Ram

TIA for any clues.

PTC

Re: Not working

Posted: Thu Nov 28, 2019 10:23 am
by Gps
Did you try what Musicbear suggested ?
One of the easiest to fix :)
Go to Edit| Settings| Click audio configuration.
Select SDL (Simple DirectMedia Layer as audio interface.
OK
Shut down and reopen LMMS